Voor het slapengaan

Voor het slapengaan 2

Mijn nachtkastje bevat het stapeltje boeken dat ik hoogstwaarschijnlijk de komende weken uit zal lezen. Daar zit zeker geen belofte in want op mijn nachtkastje belanden kan net zo goed betekenen dat je er weldra weer terug vanaf vliegt. Boeken uit mijn boekenkast zullen de strijd met elkaar aangaan om een plaatsje op mijn nachtkastje te veroveren. En sommige boeken uit de bibliotheek komen daar enkel terecht om stof te vergaren.

Voor het slapengaan is een voorstelling van mijn TBR van die periode. De ene keer al een langere lijst dan de andere. Vandaag zal het een lange lijst zijn, in de bibliotheek heb ik soms van die grijpgrage handen.

Honger, de geschiedenis van mijn lichaam – Roxane Gay 

Roxane Gay heeft in de afgelopen jaren openhartige en populaire essays en blogs geschreven over feminisme en het menselijk lichaam. Haar eigen emotionele en psychologische worstelingen geven haar een unieke inkijk in het spanningsveld tussen verlangen en ontkenning, troost en medelijden. Met Honger onderzoekt ze haar eigen verleden – waaronder een uiterst gewelddadige gebeurtenis in haar jeugd die een keerpunt in haar leven vormde – en betrekt ze de lezer op indringende wijze in haar poging om zichzelf beter te begrijpen, om uiteindelijk haar eigen leven te kunnen redden. Met haar kenmerkende eerlijkheid, kwetsbaarheid en kracht schrijft Gay over haar lichaam en haar overgewicht.

Peachez, een romance – Ilja Leonard Pfeijffer 

Een professor op zekere leeftijd vindt de liefde waarop hij niet meer had durven hopen en die zijn leven verandert. Een filosofische roman over geloof, hoop en liefde die leest als een thriller.

The wife between us – Greer Hendricks & Sarah Pekkanen

Read between the lies.

When you read this book,
you will make many assumptions.

You will assume you are reading
about a jealous ex-wife.

You will assume she is obsessed
with her replacement – a beautiful,
younger woman who is about to
marry the man they both love.

You will assume you know the anatomy
of this tangled love triangle.

Assume nothing.

Oksana – Donald Niedekker 

In korte suggestieve scènes beschrijft Donald Niedekker het leven van Lena. Ze wordt geboren in een dorp bij Tsjernobyl en groeit op bij haar grootmoeder nadat ze haar ouders bij de ramp heeft verloren. Ze wil balletdanseres worden, maar als die carrière na een zware blessure is afgesloten, besluit ze haar geluk in het Westen te zoeken. Na een nachtmerrieachtige boottocht raakt ze verstrikt in de vrouwenhandel.

Nooit meer slapen – Willem Frederik Hermans 

Nooit meer slapen is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen onderzoek wil verrichten om de hypothese van zijn leermeester en promotor Sibbelee te staven. Issendorf is ambitieus: hij hoopt dat hem op deze reis iets groots te wachten staat.

Voila, dat is mijn eerste Voor het slapengaan, vele zullen nog volgen. Zwicht jullie nachtkastje ook bijna onder een stapel boeken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s