One line a day

Ik vertelde al eerder over mijn uitstap naar Antwerpen waar ik dit boekje kocht bij ’t Stad leest. (Nieuwsgierig wat ik verder nog in Antwerpen deed? Lees dat even hier). Het is ook die dag dat ik mijn eerste zinnen noteerde. Dat markeerde het begin van een vijf jaar durende verbintenis, 1826 dagen om precies te zijn waarin ik elke dag enkele lijntjes zal vullen.

Zoals je op de foto kan zien, is er per datum ruimte om vijf jaar lang iets over die specifieke datum te schrijven. Ik ben begonnen in 2018 en zal zo schrijven in 2019, 2020, 2021 en 2022. Voor de afgelopen weken is het een mengelmoes van quotes, gedachten en gebeurtenissen. Zo schreef ik op 9 februari 2018 over een bezoek aan de kringwinkel ‘Nostalgisch en melancholisch, me pas goed gevoeld tussen het verleden van anderen.’ en op 11 februari na een weekendje aan zee noteerde ik de zin van Kevin Amse ‘Ik hou ervan hoe jouw adem de bril beslaat waarmee ik naar het leven kijk.’ En eigenlijk past dat wel bij me, gewoon schrijven waar ik die dag zin in heb en het is oké als de woorden van een ander dat soms beter doen dan ikzelf.

Na een goede maand erin te schrijven is het al een plezier om er doorheen te bladeren. ’t Is zoals een dagboek maar dan je dag in één zin samengevat, de perfecte manier om opnieuw het jongleren met woorden onder de knie te krijgen en aan tijdreizen voor dummies te doen.

Momenteel is het boekje nog in topconditie, de kaft is nog sterk en nog geen gescheurde pagina’s of koffievlekken. Ik vraag me af of ik die vijf jaren ook zonder kleerscheuren doorkom.

Publicatie: 2009, Chronicle Books San Francisco  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s