The curated closet – Anuschka Rees

The curated closet
Een kerstkado dat bloed, zweet en tranen koste, maar vooral veel tijd. Rome werd niet in één dag gebouwd, een curated closet ook niet. Wat is een curated closet nu precies?
‘Discover your personal style and build your dream wardrobe’, dat wil Anuschka Rees je met dit handboek helpen bekomen, zodat je op het einde de trotste eigenaar bent van een zorgvuldig samengestelde, curated, kledingkast. Hier vind je een flipthrough van het boek en kan je virtueel alvast een kijkje nemen.

The curated closet is a wardrobe that’s perfectly tailored to your unique personal style and your life. It contains everything you need to feel confident and inspired everyday – no more and no less. It is not based on trends, style typologies or a one-size-fits-all list of ‘wardrobe essentials’. 
Your life isn’t the same as everyone else’s, so why should your closet be? 

De kleren die ik droeg, sommige nog daterend vanuit het middelbaar zo’n vijf jaar geleden, matchte niet langer met het gevoel waarop ik hoopte dat kleren mij zouden geven, namelijk een vrouwelijke, uitdagende en vol zelfvertrouwen attitude. Ik wou met mijn kleren mijn creativiteit en durf laten zien. Maar vooral wilde ik 100% mezelf kunnen zijn en dat was niet langer de persoon van vijf jaar geleden. Voor mij was het 2018 geworden, maar mijn kleerkast leefde nog in de prehistorie. Anuschka Rees beloofde me daarin te helpen en slaagde met glans.

Ze vraagt je om een stijldossier te ontwikkelen, beginnend met een fotoreportage van je ‘outfit of the day’ voor twee weken lang. Die foto’s brachten bij mij nog harder aan het licht dat deze ‘closet detox’ geen dag te vroeg kwam. En zo ging ik dus aan de slag, niet vanuit mijn luie zetel, maar tussen modemagzines, bergen kledij, rondklikkend op Pinterest en uiteindelijk in de rekken van de winkels. Ik ontwikkelde een moodboard en een kleurenschema, leerde welke silhouetten me flatteren en welke niet, ontdekte mijn ‘missing pieces’ en creëerde zo één op mijn lijf geschreven eigen stijl.

2018-02-28 (2)

Ik kan alleen maar vol lof over Anuschka Rees spreken voor het samenstellen van zulk een praktisch handboek. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek bij iedereen kan werken die door de bomen het bos niet meer ziet of simpelweg eindelijk die stijl wil nastreven waarvan iedereen zegt dat het niet bij hem of haar zal passen. If you want to be a rockstar, be a rockstar. En het is fijn om uit die zogezegde comfortzone te stappen, zo kocht ik mijn eerste broek met ‘olifantenpijpen’, liet mijn haren weer kort knippen omdat dat nu eenmaal mooi bij mijn stijl past en ik kocht een oversized jas uit de kringwinkel die anderen lelijk en oubollig zouden kunnen vinden maar welke nu één van mijn best gevonden schatten is. En na 271 pagina’s zal ook bij jou het plaatje van kop tot teen kloppen, want Life is too short to wear boring clothes.

Aantal pagina’s: 271
Publicatie: 2016, Penguin Random House UK

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s